Iasi: Scolile asteapta 800 miliarde lei vechi pentru investitii

Scolile iesene au transmis ISJ sute de proiecte prin care spera ca vor primi fonduri pentru infrastructura in acest an. Miza este mare: judetul Iasi aspira la o finantare cel putin la fel de buna ca anul trecut – 800 de miliarde de lei vechi.

“Am putea primi mai putin doar in conditiile in care ministerul se hotaraste sa investeasca o serie de bani in noi proiecte nationale, cum ar fi acela de constructii de gradinite pentru sustinerea generalizarii educatiei prescolare”, crede sefa ISJ, Camelia Gavrila.

Ea a adaugat ca, din discutiile cu ministrul, in martie vor sosi fondurile pentru lucrarile aflate in derulare, iar la sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai, pentru cele noi. Din cele peste 150 de proiecte inaintate de scoli, Inspectoratul Scolar va selecta o parte in perioada imediat urmatoare.

Este posibil ca pe lista de finantari din acest an sa se afle scoli precum cea din Vanatori – Popricani, care are nevoie de o investitie de 450.000 Ron, Sipote, care pentru reparatii capitale solicita 200.000 Ron, sau Bosia-Ungheni, propusa tot pentru reparatii capitale de 500.000 Ron.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.