IMM au luat 60% din creditele pe 2007 accesate de companii

Segmentul creditelor pentru IMM-uri este unul cu potential pentru banci. Spre sfarsitul anului trecut, finantarea IMM reprezenta peste 60% din totalul creditelor acordate companiilor.

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat trei noi produse de finantare pentru firmele mici si mijlocii cu cifre de afaceri intre 1 si 8 milioane de euro, creditele putand fi acordate la o zi dupa depunerea documentatiei. Acestea sunt: “Ideal Curent BCR”, “Ideal Invest BCR”, “Ideal BCR”.

Volksbank tinteste IMM cu credite in franci elvetieni. Banca acorda microintreprinderilor, pana la 31 mai, credite in franci elvetieni la o dobanda anuala de 3,99%. Pentru a beneficia de aceste credite, companiile trebuie sa indeplineasca anumite conditii: cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro pe an si o activitate operationala continua in ultimele 12 luni, profit operational pe ultimul bilant anual sau semianual.

Credit Europe Bank se ofera sa refinanteze creditele firmelor. Ipotecar IMM este un credit de investitii destinat atat finantarii achizitiei de sedii de firma, spatii comerciale si de productie, cat si refinantarii unor credite cu destinatii similare.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.