Infuzie de bani europeni in granita romano-bulgara

Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, aprobat de Comisia Europeana in decembrie 2007 a fost lansat oficial si la Calarasi.

Bugetul programului este de 256 de milioane de euro, din care 218 milioane de euro. Programul urmareste aducerea granitei romano-bulgare la standarde europene, prin: dezvoltarea infrastructurii comune de transport rutier si fluvial, a infrastructurii de protectie impotriva inundatiilor, stimularea comertului transfrontalier, integrarea transfrontaliera a pietei muncii (pregatire profesionala si educatie bilingva).

Zona eligibila a programului este constituita de cele sapte judete de granita, respectiv Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Constanta, iar pe partea bulgareasca de districtele Vidin, Vratsa, Montana, Veliko Tarnovo, Pleven, Ruse, Dobrich, Silistra si Razgrad.

Printre potentialii beneficiari ai fondurilor se numara: autoritatile locale, operatorii de transport, companiile de administrare a drumurilor, universitatile si colegiile implicate in training vocational, asociatiile de intreprinderi si camerele de comert.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.