Proiect turistic de 4 miliarde de euro la Eforie Nord

Primaria Eforie, in colaborare cu un investitor imobiliar italian, a lansat cel mai important proiect turistic de pe litoralul romanesc din ultimii 30 de ani – constructia unui complex marin de agrement in valoare de peste patru miliarde de euro.

Prezentat in premiera la sediul Primariei Eforie, proiectul vizeaza construirea unei veritabile micro-statiuni lacustre de agrement ce include si un port turistic, pe o suprafata de doua milioane de metri patrati, terenul fiind recuperat din mare.

Potrivit primarului Ovidiu Brailoiu, realizarea Proiectului “Marina Eforie”, ce va fi situat in Eforie Nord, incepand de la baza digului de sud al Portului Constanta Sud pana la Clubul Acapulco, se va intinde pe o perioada de maximum 10 ani si va include un total de 1.437 de unitati locative, cladiri colective si individuale cu pana la 21 de etaje, functie de caracteristica zonei, amplasate pe 23 de insule, separate de mici canale navigabile, spatii verzi, 120.000 de locuri de parcare, un port turistic, plaje, sali polivalente, cinematografe, hangare pentru navele de agrement, 16 kilometri de drumuri, un metrou de suprafata, precum si unitati de invatamant si medicale, pentru locuitorii permanenti ai zonei.

“In prezent, suntem in stadiul de obtinere a avizelor pentru demararea constructiilor si, daca toate lucrurile vor decurge bine, cred ca exact peste un an vom putea incepe lucrarile, in prima etapa, pe o perioada de 36 de luni, urmand a fi construite doua diguri de cate 2,8 km si, respectiv, 1,6 km, ce vor delimita incinta, precum si primul district imobiliar cu un grad de ocupare a terenului de 20% din totalul investitiei, in valoare de 800 de milioane de euro, intregul proiect avand termen de finalizare de maximum 10 ani, valoarea totala fiind estimata la patru miliarde de euro”, a declarat Ovidiu Brailoiu.

Primarul orasului Eforie a precizat ca proprietarul proiectului, firma italiana “Sofim”, este o companie specializata in astfel de amenajari, in portofoliul acesteia fiind peste zece astfel de statiuni turistice marine in Italia, China si Sri Lanka. Finantarea proiectului “Marina Eforie” este asigurata, prin contract, de compania britanica “Feringdom”. Se estimeaza ca noua investitie va crea 4.300 de locuri de munca.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.