IMM-urile pot primi pana la 10.000 de euro pentru servicii de consultanta

Prin intermediul programului Business Adivisory Services IMM-urile din Romania pot primi pana la 10.000 de euro nerambursabili, pentru a finanta diverse proiecte de consultanta.

Program este finantat de Guvernul Austriei si administrat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Proiectele trebuie sa aiba ca scop imbunatatirea competitivitatii, a managementului financiar si al calitatii sau planificarea strategica a afacerilor. Subventia acopera 50% din costul proiectului de consultanta, dar nu mai mult de 10.000 de euro.

Programul se deruleaza din octombrie 2006 si pana in prezent peste 46 de IMM-uri romanesti au primit finantare prin BAS. Jumatate dintre acestea au fost din Bucuresti, iar restul din toate partile tarii. Ca si in cazul fondurilor structurale, solicitantul trebuie sa faca investitia initiala, urmand ca BAS sa ramburseze jumatate din bani.

Pentru a primi finantare firmele trebuie sa aiba capital majoritar romanesc, privat si sa fie pe piata de cel putin 2 ani. Alte cerinte sunt potentialul real de dezvoltare, nevoia de servicii de consultanta si capacitatea de a implementa recomandarile firmei de consultanta.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.