Iasi: Finantari pentru institutiile care gestioneaza fondurile structurale

Institutiile iesene pot accesa fonduri prin Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013. Programul va finanta exclusiv proiectele de asistenta tehnica depuse de institutiile care gestioneaza fonduri structurale, respectiv Autoritati de Management, Organisme Intermediare, Autoritatea de Audit, Autoritatea de Certificare si Plata din cadrul fiecarui minister.

Bugetul total pentru perioada 2007-2013 este de aproximativ 212,8 milioane Euro. Rezultatele acestui program se vor reflecta in capacitatea de absorbtie si in utilizarea eficienta a fondurilor structurale.

Pe baza directiilor stabilite in programele operationale sunt elaborate proiecte care pot obtine finantare din FEDR si Fondul Social European (FSE), precum si prin Fondul de Coeziune.FEDR vor fi finantate proiectele care vizeaza dezvoltarea investitiilor durabile a intreprinderilor mici si mijlocii, cercetarea si dezvoltarea tehnologica, dezvoltarea turismului, protectia mediului si investitiile in infrastructura.

Programul national FSE va finanta doua programe operationale, respectiv Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), cu o alocare financiara de 3.476 milioane Euro, si Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, cu o alocare financiara de 208 milioane Euro.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.