Seminar de informare pentru finantarea serviciilor sociale la Iasi

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in calitate de Organism Intermediar, organizeaza in data de
27 februarie 2008, un seminar de informare cu potentialii beneficiari de finantare pentru Domeniul major de interventie 3.2 – Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale, a Programului Operational Regional 2007 – 2013. Evenimentul va avea loc in Sala Galbena a Institutiei Prefectului Judetului Iasi, incepand cu ora 10:00.

Obiectivul specific al acestui domeniu major de interventie il constituie imbunatatirea calitatii infrastructurii pentru serviciile sociale, prin sprijin acordat in mod echilibrat pe intreg teritoriul tarii, pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la astfel de servicii.

Operatiunile eligibile pentru finantare sunt modernizarea, dezvoltarea si echiparea cladirilor in care functioneaza centre sociale multifunctionale si modernizarea si echiparea cladirilor in care functioneaza centre sociale rezidentiale.

Pot depune cereri de finantare in cadrul acestui domeniu de interventie urmatoarele categorii de solicitanti:

  • Autoritati ale administratiei publice locale – prin serviciile publice de asistenta sociala din subordine;

  • Autoritati ale administratiei publice locale desemnate lider al unui parteneriat incheiat cu un furnizor de servicii sociale de drept public sau privat, acreditat in conditiile legii;
  • Furnizori de servicii sociale de drept public sau privat, acreditati in conditiile legii.

La nivelul Regiunii Nord-Est, alocarea financiara orientativa pentru acest domeniu de interventie este de 16.24 mil euro din care 13.8 mil euro din FEDR. Valoarea totala a proiectului trebuie sa fie cuprinsa intre minim 350.000 lei si maxim 3.500.000 lei (echivalentul aproximativ a 100.000 – 1.000.000 Euro).

In cadrul acestui seminar vor fi prezentate potentialilor beneficiari de finantare criteriile de eligibilitate, cadrul institutional si legislativ, dar si detalii privind completarea cererii de finantare si depunerea acesteia.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.