Suceava: Subventii europene pentru agricultori incepand cu 1 martie

Perioada in care se vor face platile subventiei europene pentru hectarul de teren agricol lucrat va incepe la 1 martie.

Anuntul a fost facut de Lya Chiriac, purtatorul de cuvant al Agentiei pentru Plati si Interventii in Agricultura(APIA) Suceava. Aceasta a declarat ca este vorba despre dosarele depuse in anul 2007, plata urmand a se face esalonat. Astfel, ultimii la rand vor fi fermierii care au avut probleme la declararea suprafetelor.

In timpul verificarilor au existat mai multe neconcordante in declaratii, circa 50 la suta dintre fermieri fiind notificati in acest sens. Ei au fost chemati la primarie pentru a face corecturile necesare. Potrivit unei prime estimari, 7-8 la suta din fermierii care si-au “umflat” in mod deliberat suprafetele, isi vor pierde drepturile banesti pe 2007.

Agricultorii din zona ses vor primi 50 de euro pe hectar bani europeni, plus inca 38 de euro supliment de la bugetul de stat pentru culturile de anul trecut. In zona de munte, considerata defavorizata, subventia este de 100 de euro la hectar. In judetul Suceava au fost depuse aproximativ 59.000 de cereri, pentru circa 240.000 de hectare de teren agricol.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.