Municipiul Suceava risca sa piarda banii pentru modernizarea infrastructurii de apa

Daca municipiul Suceava nu va intra in noua Asociatie pentru alimentari cu apa, canalizare si salubritate, judetul risca sa piarda nominalizarea pentru modernizarea infrastructurii de apa. Cel putin asa sustine directorului executiv al Consiliului Judetean, Nicolae Bompa, care a precizat ca pentru accesarea fondurilor structurale este necesara asocierea unitatilor administrativ-teritoriale proprietare ale infrastructurii serviciilor de alimentare cu apa si canalizare.

Investitia se refera la reabilitarea infrastructurii de alimentare cu apa si de canalizare din municipiul Suceava (respectiv cea care nu este inclusa in Programul ISPA), dar si din Falticeni, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Siret si Solca (care nu face obiectul Programului SAMTID).

Interventia lui Nicolae Bompa survine pozitiei primarului Ion Lungu, care se declara impotriva a doua articole din statutul viitoarei asociatii, potrivit carora, la nivel de judet, va fi instituit un sistem tarifar unic. Dl Lungu a mentionat ca proiectul de hotarare privind asocierea nu va ajunge pe masa deliberativului municipal decat dupa lamurirea acestui aspect, aplicarea articolelor in cauza fiind de natura sa duca la cresterea pretului apei din capitala de judet.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.