POS Competitivitate promovat in randul IMM-urilor salajene

Prefectul Andrei Todea a deschis, in 27 februarie, lucrarile Sesiunii de informare si promovare a Programului Operational Sectorial “Cresterea competitivitatii economice”, desfasurat la initiativa Institutiei Prefectului – Salaj, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Salaj.

Sesiunea de informare s-a adresat IMM-urilor salajene, la lucrari participand si reprezentanti ai Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii liberale si ai Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Cluj, care, de altfel, au prezentat participantilor informatii despre POS Competitivitate.

Prefectul Todea a subliniat in deschiderea sesiunii ca “POS Competitivitate reprezinta principalul instrument pentru indeplinirea primei axe prioritare a Planului National de Dezvoltare 2007 – 2013 (Cresterea competitivitatii economice si dezvoltarea unei economii bazate pe cunoastere). Trebuie sa constientizam cu totii importanta intreprinderilor mici si mijlocii in crearea de noi locuri de munca si in stimularea cresterii economice regionale si locale, motiv pentru care este extrem de important sa actionam astfel incat, la nivelul judetului, sa avem cat mai multi beneficiari ai fondurilor structurale in randul intreprinzatorilor salajeni.”

POS Cresterea Competitivitatii Economice are patru axe prioritare, iar alocarea financiara orientativa pentru anul 2008 este de 25,67 milioane de euro. Ghidul solicitantului Sprijin financiar cu valoarea cuprinsa intre 250.001 si 1.500.000 euro acordat pentru investitii in intreprinderi Mici si Mijlocii este in curs de aprobare, iar printre activitatile eligibile se numara: crearea unei noi unitati de productie, extinderea unei unitati existente pentru cresterea capacitatii de productie, diversificarea productiei unei unitati existente, prin lansarea de noi produse, modernizarea intreprinderii, achizitionarea de bunuri intangibile, consultanta si trening specializat.

La reuniune au fost participat reprezentanti ai MIMMCTPL, OTIMMC Cluj, Institutiei Prefectului Salaj, CCIA Salaj, numerosi intreprinzatori, precum si ai mass-media locale. Urmatoarea campanie de informare organizata de Institutia Prefectului se va desfasura in data de 4 martie 2008, si va avea avea ca tema Ordonanta nr. 7/2006 privind dezvoltarea infrastructurii in mediul rural.

Sursa: Prefectura judetului Salaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.