Crescatorii suceveni primesc cea mai importanta subventie din zootehnie

In Suceava, crescatorii de animale suceveni isi vor primi subventiile cuvenite. La bovine, plata se face in doua transe, prima de 240 de lei, iar a doua de 250 de lei. La ovine si caprine se achita 25 de lei, respectiv 100 de lei pe cap de animal.

Purtatorului de cuvant al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Suceava, Lya Chiriac, a declarat ca in cadrul primei transe au fost onorate 90% din solicitari. Transa a doua a fost epuizata in proportie de peste 50%, platile urmand a fi incheiate in primele zile ale lunii martie.

Din cele 19.521 de cereri depuse, 18.550 au vizat sprijinul financiar pentru bovine, iar diferenta pentru ovine si caprine. La vacile de lapte din totalul dosarelor, 2.276 nu au fost admise la plata, in timp ce la ovine si caprine, neeligibile s-au dovedit a fi 92 de documentatii.

Crescatorii de animale pot beneficia de aceasta prima pe exploatatie o singura data pe an si doar atunci cand sunt indeplinite anumite conditii. Astfel, in cazul bovinelor, exploatatia poate avea minim 3 capete, iar varsta animalelor – inscrise in registrul fermelor, la 31 ianuarie 2008 – trebuie sa fie de minim 6 luni. La ovine si caprine, ferma va cuprinde cel putin 50 de capete de oi sau 25 de capete de capre, inscrise in registrul agricol la 31 decembrie 2007.

Animalele trebuie sa fie inregistrate la ANSVSA, iar solicitantii nu au voie sa aiba datorii la bugetul de stat.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.