Comitetului de Monitorizare va desemna o noua Autoritate de Management pentru Programul INTERACT 2007-2013

Comitetul de Monitorizare pentru Programul INTERACT 2007-2013 se va reuni in data de 4 martie 2008, la Viena, pentru a desemna noua institutie ce va indeplini functia de Autoritate de Management (AM) pentru Programul INTERACT 2007-2013. Aceasta decizie va fi luata ca urmare a demisiei fostei Autoritati de Management, respectiv Divizia IV/4 din cadrul Cancelariei Federale a Austriei.

Pentru preluarea functiei de Autoritate de Management s-au inscris trei state membre: Franta (Nord-Pas de Calais – Lille), Slovacia (Regiunea Autonoma Bratislava) si Grecia (Ministerul Economiei si Finantelor – Thessaloniki). Ulterior, Nord-Pas de Calais (Lille, Franta) si-a retras candidatura, ramanand doua state membre, Grecia si Slovacia.

Programul INTERACT 2007-2013 a fost aprobat in data de 4 decembrie 2007 de catre Comisia Europeana. Programul urmareste dezvoltarea de baze de date destinate sprijinirii institutiilor nationale implicate in gestionarea si implementarea programelor operationale aferente cooperarii teritoriale europene si finanteaza organizarea de conferinte, seminarii, elaborarea de studii, manuale si proceduri standard.

Comitetul de Monitorizare (CM) asigura, in numele Statelor Membre, eficienta si calitatea implementarii programului. Prin urmare, fiecare Stat Membru desemneaza reprezentanti in Comitetul de Monitorizare. Autoritatea de Management va folosi ca punct de contact fiecare membru desemnat in cadrul CM, pentru toate intrebarile si raportarile.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.