Credit de 16,5 milioane Ron pentru Primaria Calarasi

Dexia Kommunalkredit Bank AG anunta semnarea pe 5 martie a unui contract de credit cu Primaria Municipiului Calarasi, in valoare totala de 16.500.000 Ron. Creditul este contractat pe o perioada de 10 ani, cu o perioada de gratie de un an.

Potrivit contractului, creditul va fi folosit de catre Primaria Municipiului Calarasi pentru proiectele de infrastructura rutiera, extinderea retelei de apa si canalizare in zona industriala Nord a municipiului. Ulterior realizarii acestor obiective, administratia locala va avea in vedere si alte proiecte de investitii, in functie de prioritati.

Pana la sfarsitul anului 2007, Dexia-Kom a acordat pe piata romaneasca imprumuturi in valoare totala de 700 milioane de euro, tragerile efective din aceste credite atingand valoarea de 450 milioane euro. Din totalul tranzactiilor incheiate, 47% reprezinta tranzactii suverane, 45% tranzactii cu autoritatile publice locale, restul fiind credite acordate unor institutii financiare din Romania.

Pentru anul 2008, Dexia-Kom vizeaza patrunderea pe segmentul finantarii sectorului utilitatilor publice, in special, cel al energiei si administrarii retelelor de apa si canalizare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.