ABN Amro Bank, amendata de Protectia Consumatorului

Bancile comerciale au intrat in vizorul inspectorilor de la Protectia Consumatorului. Prima din institutiile de credit din Iasi care a fost trecuta pe lista neagra a Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului este ABN Amro Bank, amendata recent cu suma de 2.000 lei.

Dupa cum sustine conducerea institutiei de control, sucursala ieseana a bancii se face vinovata de faptul ca nu a pus la dispozitia clientilor informatii complete despre serviciile contractate. “In urma unei reclamatii primite, Protectia Consumatorului Iasi a sanctionat in data de 7 martie 2008 societatea bancara ABN Amro Bank Romania S.A. cu amenda contraventionala de 2.000 lei pentru neredactarea in limba romana a informatiilor furnizate unui client. Din aceasta cauza, consumatorul in cauza nu putea intelege informatiile prezentate pe scadentar”, a declarat inspectorul-sef Valerian Salavastru de la Inspectoratul Regional pentru Protectia Consumatorului Iasi.

Acesta a mai precizat ca reclamantul a contractat recent un credit de nevoi personale in valoare de 10.000 lei, pe o perioada de cinci ani. “Graficul de rambursare a ratelor era intocmit numai in limba engleza. Cand a fost la banca sa ceara o traducere in limba romana a fost refuzat de ofiterii de credite”, a motivat Salavastru.

De la inceputul anului pana in prezent, Protectia Consumatorului sustine ca a inregistrat 19 sesizari la adresa bancilor comerciale, majoritatea aspectelor semnalate fiind majorarea comisioanelor de administrare a contului. “La inceputul acestui an a fost sanctionata contraventional si ING Bank pentru faptul ca a introdus in mod gresit un client in baza de date a Biroului de Credit”, a conchis Salavastru.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.