Bani pentru microintreprinderile si cladirile de patrimoniu ale Regiunii Nord-Vest

Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest anunta lansarea ghidurilor solicitantului pentru Domeniul de interventie 4.3. “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”, Axa prioritara 4 “Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, si pentru Domeniul major de interventie 5.1 – Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, aferente Programul Operational Regional (POR) 2007 – 2013.

pre deosebire de alte scheme de finantare din cadrul POR, “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” va fi accesibila printr-o serie de cereri deschise de proiecte, cu date limite de depunere. Termenul limita pana la care se pot depune cererile de finantare, in cadrul acestei cereri de proiecte, este 16 iunie 2008, ora 16.00, la sediul ADR Nord-Vest.

Domeniul 4.3. se adreseaza societatilor comerciale sau societatilor de tip cooperativa, care au pana la 9 salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 2 milioane de euro. Solicitantii trebuie sa aiba activitate de cel putin un an si profit operational in ultimul an fiscal. Solicitantii pot primi pana la 200.000 Euro ajutor nerambursabil, iar valoarea totala a unui proiect poate fi intre 20.000-500.000 Euro.

Alocarea financiara orientativa pentru perioada 2007-2013 pentru Regiunea Nord-Vest este 24,19 milioane Euro, iar pentru aceasta prima cerere deschisa de proiecte suma totala este 4,77 milioane Euro. Microintreprinderile din Regiunea Nord-Vest pot sa depuna proiecte pentru: achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne pentru activitatea de productie, prestarari servicii, constructii; achizitionarea de sisteme IT (hardware si/sau software); construirea/ extinderea/ modernizarea spatiilor de productie/ prestare servicii ale microintreprinderii.

A doua oportunitate, de aceasta data adresata sectorului public si non-profit, din Regiunea Nord-Vest, este reprezentata de lansarea oficiala a ghidului solicitantului pentru Domeniul major de interventie 5.1 – Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului.

Domeniul va finanta obiectivele cu potential turistic care sunt incluse in: patrimoniul UNESCO, atat din mediul urban cat si rural, patrimoniul cultural national din mediul urban si rural si patrimoniul cultural local din mediul urban.

Alocarea financiara pentru Regiunea Nord-Vest este de 28,46 milioane Euro, pentru perioada 2007-2013.

Pot depune proiecte autoritatile administratiei publice locale, Autoritatile administratiei publice centrale, Unitatile de cult, Organizatiile neguvernamentale cu interes in patrimoniul cultural sau parteneriatele dintre acestia.

Valoarea totala a proiectului poate fi cuprinsa intre minim 1.700.000 lei si maxim 85.000.000 lei, iar obiectivele de patrimoniu restaurate vor fi incluse total sau partial in circuitul public.

Pentru mai multe detalii:

Andreea Atanasiu, expert promovare

Email: [email protected]

Tel: 0721017727

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.