Se pot depune proiectele pentru sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor lanseaza cererea deschisa de proiecte, cu termen limita, pentru Axa 4 a Regio-Programul Operational Regional “Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, domeniul major de interventie 4.3. – “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”.

In cadrul acestui domeniu, vor fi eligibile proiectele care vizeaza:

  • construirea/ extinderea/ modernizarea spatiilor de productie/ prestare servicii ale microintreprinderii;
  • achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne, pentru activitatea de productie, prestare servicii, constructii a microintreprinderii;
  • achizitionarea de sisteme IT (hardware si/sau software).

Alocarea financiara disponibila pentru acesta prima cerere de proiecte este de 39,43 milioane euro. Alocarea financiara orientativa pentru perioada 2007-2013, pentru domeniul de interventie 4.3 “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” este de 200,09 milioane euro (Fondul European de Dezvoltare Regionala).

Beneficiarii eligibili in cadrul acestui domeniu de interventie sunt societati comerciale si societati cooperative care se incadreaza in categoria microintreprinderilor, conform legislatiei in vigoare.

In cadrul acestui domeniu de interventie se aplica prevederile Schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea microintreprinderilor.

Incepand de joi, 13 martie, cele 8 Agentii pentru Dezvoltare Regionala pot primi cereri de finantare pana pe data de 16 iunie a.c., orele 16.00.

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.