Un inspector european controleaza la Iasi cum s-au tocat fondurile PHARE

Stephen Oliver, un inspector al Comisiei Europene, a sosit zilele trecute la Iasi pentru a controla stadiul de implementare a programelor PHARE si modul in care s-au cheltuit aceste fonduri in capitala Moldovei.

Inspectorul va verifica aparatura din dotarea unor institutii iesene achizitionate prin programe PHARE, britanicul Oliver fiind coordonator adjunct in echipa Serviciului interimar de evaluare PHARE din Romania.

El este insotit de un inspector roman, iar pe lista de control se afla Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Iasi, Oficiul Judetean pentru Consultanta Agricola, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Departamentul de Administrare a Cotelor de Lapte si Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Iasi.

Inspectorii au in vizor aparatura achizitionata prin cele cinci programe PHARE incepand cu 2004. “Ne-au cerut deja o evidenta cu toate cele cinci programe PHARE accesate pentru dotarea institutiei. Vor sa vada cum am cheltuit banii europeni si gradul de implementarea programelor. Ne-au cerut si o lista cu necesitatile pe care le are in acest moment Directia Agricola. Nu sunt probleme la cheltuirea acestor programe PHARE, doua programe accesate in 2004, doua in 2007 si unul in acest an”, a spus directorul DADR Iasi, Constantin Arustei.

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.