Privatizarea CEC oprita pentru a servi agricultura

Privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) a fost oprita, in 2006, pentru ca s-a decis ca institutia bancara sa fie utilizata pentru accesarea si distribuirea fondurilor europene, iar ofertele de preluare nu erau tentante, sustine premierul Tariceanu.

Aflat in comuna Blagesti, judetul Bacau, pentru prezentarea Programului National de Dezvoltare Rurala, premierul le-a vorbit producatorilor agricoli si primarilor din zona despre creditele acordate prin intermediul CEC si a apreciat ca aceasta institutie bancara va avea un rol important in urmatorii ani la dezvoltarea agriculturii.

“CEC, care are cea mai dezvoltata retea in mediul rural, va juca un rol important si va ajuta agricultura in urmatorii ani. Este momentul sa marturisesc ca, in momentul in care s-a pus problema privatizarii CEC, cunoscand riscurile ca profilul acestei institutii cu traditie in Romania sa fie schimbat, vazand ca nu avem niste oferte care sa fie foarte tentante, am luat decizia sa oprim privatizarea si sa folosim CEC ca institutie bancara pentru accesarea si distribuirea fondurilor europene”, a spus Tariceanu.

Procesul de privatizare a CEC a fost oprit in luna decembrie 2006, dupa ce statul a primit o singura oferta, de la National Bank of Greece, cu o valoare considerata prea redusa. Banca elena a oferit 560 de milioane de euro pentru preluarea CEC.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.