Isarescu: Riscul de neplata la “Prima Casa” trebuie acoperit de stat

BNR,

“Vom avea grija sa nu aveti riscuri de executie“, a transmis Isarescu bancilor comerciale, la intalnirea cu premierul Emil Boc si ministrul de Finante, Gheorghe Pogea.

Discutiile au loc la Palatul Victoria, pentru stabilirea cadrului de functionare a programului de garantare a primei locuinte.

“In momentul in care bancile vor avea risc de executie, ar insemna probleme in plus. Garantia in caz de neplata trebuie sa aiba efect imediat, cu alte cuvinte, aceasta nu trebuie sa fie o garantie imobiliara, ci o garantie a Fondului de Garantare”, a precizat Isarescu.

Finantele au primit ofertele bancilor

Ministrul de Finante a declarat ca a primit, deja, ofertele bancilor comerciale, dar ca guvernul are, in continuare, aceleasi obiective. “Ramanem cu acelasi obiective, pentru ca trebuie minimizat cat mai mult costul acestui imprumut”, a precizat Gheorghe Pogea.

In urma intalnirii este de asteptat ca guvernul si bancile comerciale sa convina cu privire la conditiile de derulare a programului. “Daca vom cadea de acord asupra conditiilor, inseamna ca vom avea un cadru bine-definit si putem da drumul acestui program”, a conchis ministrul de Finante.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.