Primul proiect din tara care vizeaza renovarea si dezvoltarea satelor

Prima cerere de finantare, din cadrul intregii tari, pentru “Renovarea si dezvoltarea satelor” (Masura 322) a fost depusa, in 17 martie, la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Maramures, arondat Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 6 Satu Mare.

Proiectul a fost depus de catre consiliul local Ocna Sugatag si vizeaza reabilitarea si modernizarea drumului vicinal din localitatea sugatag, judetul Maramures. Lungimea drumului propus pentru modernizare este de peste 7 km.

Valoarea totala eligibila a cererii de finantare se ridica la 917.000 Euro.

Proiectul depus, va fi finantat 100% din fonduri nerambursabile oferite prin Fondul European Agricol Pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) deoarece este o investitie de utilitate publica si nu va genera profit.

In cadrul Masurii 322 se vor finanta proiecte de investitii care vizeaza infrastructura rurala (drumuri, canalizare, apa, gaze, curent electric, colectarea gunoiului), dar si reabilitarea cladirilor de patrimoniu, centrului civic al comunelor, infiintarea de servicii pentru populatia rurala.

Beneficiarii acestei masuri sunt in primul rand autoritatile locale, ONG-uri, institutii de cult dar si persoane fizice.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.