APIA intra cu ATV-ul la DNA

DNA a inceput anchetarea personalului Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) implicat in licitatia pentru achizitia de ATV-uri, iar Agentia a cerut in instanta anularea contractului cu American ATV SRL.

Functionarii APIA au incalcat legea cand au semnat contractul de achizitie cu American ATV SRL, din Ilfov a concluzionat, in urma verificarilor realizate, si de Departamentul de Control al Guvernului.
Anul trecut, directorul general al APIA aflat in functie in perioada demararii procedurilor de licitatie, Doru Marius Nechiti, a aprobat achizitionarea de autovehicule, in valoare totala de 12,2 milioane lei, din care 55 de autoturisme de teren si 195 de ATV-uri.

Radacini Motors SRL, Radacini SRL, MIT Motors International SRL si Confort Autotrading au depus documentatia pentru furnizarea de autovehicule de teren. Pentru ATV-uri a depus documentatia doar firma ilfoveana American ATV SRL – ai carei actionari sunt Paul Platon si Andrei Gheorghiu, cu cate 40% din actiuni – si Iuliana Sendroiu si Daniela Alexe, cu un pachet de actiuni de 10%. Ca sa poata fi acceptata la licitatie, firma trebuia sa indeplineasca o serie de cerinte minimale privind cifra medie anuala de afaceri pe ultimii trei ani si experienta in derularea unui contract in ultimii trei ani care a avut ca obiect furnizarea unor produse similare.

Pentru ca nu indeplinea cerintele, American ATV a prezentat documentele altei firme, desi oferta nu era depusa in comun. Cu toate acestea, functionarii APIA nu au vazut nimic in neregula si au incheiat un contract in valoare de aproape 3 milioane de euro cu American ATV. in decembrie 2007, firma trebuia sa livreze primele ATV-uri, insa APIA a solicitat ca acestea sa fie verificate in prealabil, astfel ca ATV-urile nu au mai ajuns nici pana azi in curtea celor de la APIA. Departamentul de Control al Guvernului a cerut Ministerului Agriculturii si Autoritatii de Achizitii Publice sa-i sanctioneze pe membrii comisiei de evaluare, care au incalcat legea acceptand o oferta neconforma.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.