Proiect ISPA de 29 milioane, blocat

Un proiect ISPA de 29 de milioane de euro este aproape blocat la Piatra Neamt. Firma castigatoare a licitatiei nu a reluat lucrarile dupa trecerea sezonului rece. In cazul in care lucrarile nu pornesc din nou, licitatia ar putea fi reluata.

Derularea unui proiect ISPA la Piatra Neamt, in valoare totala de 28.594.545 euro, a intrat in impas. Castigatoarea unor licitatii din cadrul proiectului “Imbunatatirea sistemelor de alimentare cu apa potabila, canalizare si a statiei de epurare in Piatra Neamt”, firma Strabag SRL, membra a grupului de firme cu centrul in Austria, nu a reluat lucrarile dupa trecerea sezonului rece, reconsiderandu-si pozitia avuta initial.

Conform precizarilor facute de Ioan Pacala, directorul firmei beneficiare Compania Judeteana Apa Serv, in acest moment au loc negocieri cu Strabag, existand riscul de anulare a contractului si de reluare a licitatiei.

Discutiile purtate miercuride Ioan Pacala cu reprezentantii Ministerului de Finante si ai firmei de consultanta si supervizare Hill International U.K. nu au dus la o concluzie clara. “Situatia nu este inca pe deplin clarificata si suntem inca intr-o faza de negociere. Strabag invoca mai multe probleme si solicita anumite modificari, inacceptabile dupa stabilirea conditiilor la licitatie.

Cei de la Strabag au avut la dispozitie o luna intreaga pentru studierea caietului de sarcini si atunci nu au venit cu nici o obiectie. Strabag a castigat in cadrul acestei masuri ISPA un prim proiect pentru apa, in valoare de 6,4 milioane de euro, si un altul pentru canalizare, in valoare de opt milioane de euro, dupa ce prima firma clasata, una portugheza, s-a retras. Conform regulamentului, a trebuit sa acceptam a doua firma clasata si, totodata, o majorare a pretului cu circa 400.000 de euro”, a declarat Ioan Pacala.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.