75 milioane de euro pentru apa si canalizare in judetul Bistrita-Nasaud

Judetul Bistrita-Nasaud va beneficia de o investitie de circa 75 milioane de euro, pentru dezvoltarea sistemelor de apa si canalizare, in cadrul unui program pilot derulat in sase judete din tara cu bani europeni.

Finantarea, pentru care Ministerul Mediului a platit serviciile de consultanta, se va derula in perioada 2008-2013 si va include 18 unitati administrative din Bistrita-Nasaud. De cele aproape 75 de milioane de euro vor beneficia cele patru orase, Bistrita, Nasaud, Beclean si Sangeorz-Bai, dar si comunele Branistea, Caianu Mic, Ciceu Giurgesti, Feldru, Maieru, Nimigea, Petru Rares, Rebrisoara, Rodna, Salva, Sieu Magherus, Sieu Odorhei, Sintereag si Uriu.

“Nu ne ajung acesti bani, dar cu siguranta este cea mai mare investitie dupa 1989 in judet”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Gheorghe Marinescu. Judetul a castigat si un proiect ISPA pe servicii de apa si canalizare, care este in curs de derulare, unde s-a obtinut o finantare de 20 de milioane de euro pentru municipiul Bistrita si Valea Bargaului.

Potrivit tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, tara noastra s-a angajat ca, pana in 2018, sa introduca apa si canalizare in toate comunitatile cu peste 2.000 de locuitori.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.