Parc fotovoltaic in municipiul Targu-Jiu

Targu-Jiu, panou fotovoltaic, proiect, finantare, POSCCE

Potrivit directorului tehnic al institutiei, Marius Ionescu, proiectul se inscrie in Axa Prioritara 4 – Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii, in contextul combaterii schimbarilor climatice, durata de realizare este de 12 luni iar puterea instalata va fi de 4 MW.

Scopul obiectivului este acela de a se valorifica resursele regenerabile de energie solara-fotovoltaica pentru producerea energiei verzi in scopul reducerii costurilor publice cu consumul de energie electrica, reducerea emisiilor de dioxid de carbon si promovarea energiilor regenerabile. Vizam, in principal, reducerea costurilor iluminatului public si cel al unitatilor de invatamant, pentru care, lunar, Primaria cheltuieste peste 150.000 lei”, a precizat Marius Ionescu.

Acesta a adaugat ca valoarea totala a proiectului se ridica la 88.088.557 lei, dintre care 14.408.509 lei reprezinta cheltuieli pentru constructii montaj.

Din valoarea totala, Primaria Targu-Jiu va plati 2%, adica 1.482.399 lei, plus sumele pentru acoperirea costurilor neeligibile si conexe aferente proiectului, cele necesare operarii obiectivului dupa punerea in functiune, precum si cele necesare implementarii in conditiile rambursarii sau decontarii ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale. Parcul fotovoltaic va fi amenajat in partea de nord a orasului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.