Prima etapa a depunerii proiectelor europene se incheie

Pana pe 28 martie fermierii mai pot depunde proiecte pentru modernizarea exploatatiilor agricole.

Solicitantii eligibili pot fi microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri), cooperative agricole de procesare a produselor agricole, societati cooperative de valorificare, asociatii familiale si grupuri de producatori care au ca scop comercializarea produselor agricole. Obiectivul general al acestei masuri este cresterea competitivitatii sectorului agricol printr-o utilizare mai buna a resurselor umane si a factorilor de productie.

Fondurile disponibile pentru acest domeniu de interventie sunt de peste 57 milioane Euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de 2.000.000 Euro.

Fermierii, grupurile de producatori si cooperativele pot solicita finantari pentru construirea si modernizarea cladirilor utilizate pentru productia agricola la nivel de ferma, pentru construirea sau modernizarea centralelor termice, serelor si instalatiilor de irigat, pentru achizitionarea de tractoare noi, combine de recoltat, masini, utilaje, instalatii, echipamente si accesorii, precum si achizitionarea de mijloace de transport specializate, necesare activitatii de productie, identificate ca necesare prin studiul de fezabilitate.

Sursa: Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.