Vin banii pentru crescatorii de albine

Valoarea sprijinului financiar alocat de la bugetul de stat pentru apicultori, in 2008, este de 6,7 milioane de lei, iar Comisia Europeana va participa la finantarea masurilor cu pana la 50% din cheltuielile efectuate de Romania pentru fiecare actiune accesata, excluzand TVA.

Guvernul a aprobat, miercuri, Programul National Apicol pentru perioada 2008-2009, document care contine tipurile de activitati care vor fi finantate si conditiile de acordare a sumelor pentru apicultorii organizati in asociatii de crescatori de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producatori.

Ajutorul financiar se acorda pentru obtinerea unor produse apicole de calitate, pentru profilaxia si combaterea varoozei, dar si pentru repopulare.Pentru anul 2008, valoarea sprijinului financiar alocat de la bugetul de stat este de peste 6,7 milioane de lei. Comisia Europeana participa la finantarea acestor masuri cu pana la 50% din cheltuielile efectuate de Romania pentru fiecare actiune accesata, excluzand TVA. Pentru 2008, termenul limita de depunere a cererilor de finantare si a documentelor este 1 august 2008, la sediul formei asociative din care fac parte solicitantii.

Strategia de dezvoltare a sectorului apicol, in Romania, are ca obiectiv prioritar cresterea numarului de familii de albine, imbunatatirea calitatii materialului genetic, precum si imbunatatirea calitatii productiilor apicole.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.