Incepe plata subventiilor de la UE pentru fermierii ieseni

Fermierii ieseni, vor primi subventiile de la Uniunea Europeana, cunoscute ca si platile la hectar. Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) Iasi informeaza ca plata se va face in transe.

Conform acesteia, in prima transa sunt cuprinsi 6.922 de fermieri care utilizeza o suprafata de circa 16.800 de hectare de teren agricol. “Nu stim cate transe vor fi dar speram sa fie cat mai multe. Cum terminam de achitat, dam drumul la o alta transa” a declarat Paul Kmen, director APIA Iasi.

Conform acestuia fermierii care vor primi banii in prima transa, au fost selectati dupa anumite criterii “Vor primi banii, fermierii care au depus o cerere initiala fara modificari ale suprafetei utilizate, nu au fost selectati pentru controlul pe teren sau prin teledetectie (n.r. – ansamblu de metode care fac posibila obtinerea de informatii asupra obiectelor aflate la distanta), au depus cererea pana la data de 31 mai 2007.

Pe langa acestea, sa nu aiba documente de corectie privind suprafetele supradeclarate sau neeligibile, au cel mult 10 parcele eligibile, nu au mai mult de o cultura declarata pe parcela si cel mai important, sa fie persoana fizica” a completat Kmen. Acesta a adaugat ca, marii fermieri au declarat suprafete de teren mai mari decat au in realitate si din acest motiv, nu vor intra in aceasta prima transa “Nu stiu cand vor incepe platile pentru marii fermieri, dar pana in data de 25 iunie 2008, trebuiesc achitate toate subventiile” a incheiat Kmen.

Conform datelor furnizate de APIA, 40.663 de fermieri au depus cereri in 2007, si asteapta sa primeasca subventiile, pentru o suprafata de 268.000 de hectare.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.