Iasul, primul in top la proiecte depuse

La sfarsitul saptamanii trecute s-a incheiat prima sesiune de depunere a proiectelor cu finantare europeana. Pe masa functionarilor Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit au fost depuse 205 proiecte.

Majoritatea proiectelor au fost depuse de intreprinzatorii privati, insa valoarea cea mai mare o au proiectele depuse de consiliile locale.

Pe masura 121, privind modernizarea exploatatiilor agricole au fost declarate conforme 125 de proiecte, cu o valoare totala eligibila de peste 58 milioane de euro. In acelasi timp, pentru masura 123, privind cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere, au fost depuse trei proiecte, cu o valoare totala de peste 8,9 milioane de euro. Desi pentru renovarea si dezvoltarea satelor au fost depuse mai putine proiecte, respectiv 77, valoarea acestora este de 170 milioane de euro.

Din Iasi au fost depuse 34 de proiecte, pentru modernizarea exploatatiilor agricole, cu o valoare de 13 milioane de euro. La acestea se adauga alte 24 documentatii transmise de primariile din judet, cu o valoare totala de 56 milioane de euro.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.