Frauda europeana la Ocna Mures

Modernizarea hotelului europa din Ocna Mures a fost facuta prin fraudarea unui proiect finantat cu fonduri europene. Potrivit procurorilor DNA, actionarul majoritar al societatii comerciale Baile Sarate Ocna Mures, omul de afaceri Vasile Vasilca, a fost trimis in judecata pentru o frauda de 68.000 de euro.

Banii au fost obtinuti in cadrul unui proiect PHARE referitor la serviciile turistice in orasul Ocna Mures. Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Alba al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a lui Vasile Vasilca, pentru “folosire sau prezentare de documente sau declaratii inexacte sau incomplete care au ca rezultat obtinerea de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, infractiunea de schimbare fara respectarea prevederilor legale a destinatiei fondurilor obtinute si infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata”.

Potrivit Biroului de presa al DNA, Vasile Vasilca, a obtinut finantarea PHARE pentru proiectul intitulat “Hotel Europa, cresterea calitatii serviciilor turistice in vederea valorificarii potentialului turistic remarcabil in Regiunea Centru, zona industrial extractiva a Muntilor Apuseni”. Procurorii DNA mai sustin ca, atat in momentul obtinerii avansului, cat si in cel al platilor intermediare si finale, inculpatul ar fi prezentat documente false, inexacte si incomplete. Vasilva a reusit, pe baza acestora, sa obtina pe nedrept a suma de 84.961 euro.

Omul de afaceri ar fi schimbat destinatia unei parti din aceasta suma, in sensul ca a utilizat 10.530 de euro in alte scopuri decat cele prevazute in proiect si ar fi prezentat in mod fals suma de 59.401 de euro drept contributie proprie la realizarea proiectului. Vasile Vasilca este in prezent proprietarul fostelor bai sarate din Ocna Mures pe care le-a cumparat de la Consiliul local. Omul de afaceri a initiat un proiect de finantare si in legatura cu revitalizarea bailor. A obtinut pe hartie peste un milion de euro, dar, pana la urma, nu a mai primit banii. Motivul ar fi fost faptul ca existau inca de la vremea respectiva suspiciuni in legatura cu proiectul privind hotelul Europa.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.