Finantare PHARE pentru sprijinirea autoritatilor din Timis in vederea accesarii finantarilor europene

PHARE CBC, cooperare transfrontaliera, fonduri europene, fise

Obiectivul principal al proiectului a fost imbunatatirea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene la nivelul administratiilor publice locale din judetul Timis, prin promovarea oportunitatilor de finantare oferite de Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Ungaria – Romania 2007-2013.

Proiectul s-a desfasurat in parteneriat cu Societatea de Utilitate Publica – Agentia de Dezvoltare a Euroregiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa (DKMT) din Szeged, Ungaria in calitate de partener transfrontalier.

Bugetul total alocat al proiectului a fost de 72.601 Euro, din care Autoritatea Contractanta a finantat suma de 65.196 Euro iar contributia proprie a ADETIM a fost de 7.405 Euro.

Printre rezultatele concrete obtinute se numara organizarea unor seminarii de informare in localitati din judetul Timis, avand drept tematica Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Ungaria – Romania 2007-2013.

In urma seminariilor si a consultantei ulterioare acordate de catre ADETIM celor interesati s-au elaborat Fise de proiect care vor putea fi folosite de catre administratiile publice locale ale judetului Timis la accesarea finantarilor oferite de programul mentionat.

Seminarul de evaluare finala va avea loc in data de 11.08.2009, ora 12,00 in Sala de Consiliu a Consiliului Judetean Timis din Timisoara, Blv. Revolutiei din 1989 nr. 17.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.