Proiecte pentru agricultura in valoare de peste 10 milioane de euro in judetul Prahova

Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Prahova a primit, in luna martie, pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurala un numar de 14 proiecte, in valoare totala de circa zece milioane de euro.

11 proiecte au fost depuse pentru modernizarea exploatatiilor agricole, achizitii masini si utilaje in ferme vegetale, valoarea acestora fiind de peste sase milioane euro. Alte doua proiecte vizeaza cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice prin realizarea de silozuri metalice pentru depozitarea cerealelor si plantelor oleaginoase, achizitii de mijloace de transport specializate si o fabrica de produse lactate, in valoare totala de aproximativ trei milioane de euro.

Un alt proiect se refera la renovarea satelor si a fost depus de Primaria Cocorastii Colt pentru realizarea racordarii satelor din comuna la un sistemul centralizat de canalizare, precum si pentru dotarea corespunzatoare a caminului cultural, valoarea proiectului fiind de un milion euro.

“Numarul de proiecte depuse in Prahova, comparativ cu celelalte judete, este relativ mic, in schimb valoarea lor este mare, iar pe Masura 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice, din 16 proiecte depuse in intreaga tara, doua au fost inregistrate la Prahova”, a declarat ing. Florentin Chitoran, seful OJPDRP Prahova.

El a precizat ca nu trebuie sa existe motive de ingrijorare legate de absorbtia fondurilor europene destinate agriculturii pentru ca, in ritmul in care s-a inceput, fondurile alocate de Uniunea Europeana vor fi epuizate in scurt timp, chiar daca programul este prevazut sa se deruleze pana in 2013.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.