A crescut numarul creditelor agricole

In primele trei luni de zile din 2008, in jur de 50 de fermieri au apelat la creditele agricole. Interesul acestora este justificat de subventiile de stat acordate ulterior rambursarii creditului.

Pana in prezent din totalul dosarelor depuse 15 au fost aprobate. De la inceputul anului, sunt mai multe cereri decat pe intreg anul trecut. Creste interesul pentru contractarea creditelor din cauza subventiilor acordate dupa rambursarea integrala a creditului.

Producatorii agricoli pot beneficia de alocatii bugetare in procente de maxim 30 la suta din valoarea creditului in conditiile rambursarii creditului si dobanzilor bancare la termenele stabilite in contractele de credit.

Alocatiile bugetare sunt acordate de Directia Agricola, prin fonduri de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Agricultorii pot solicita un credit pe o perioada maxima de 360 de zile pentru infiintarea si recoltarea culturilor agricole, precum si pentru achizitionarea din productia interna sau producerea puilor de pasare pentru carne si oua.

Creditele pentru investitii se acorda pe o perioada de maximum zece ani pentru achizitionarea de masini si utilaje agricole, depozite pentru cereale si oleaginoase sau pentru productiile de lapte, carne sau oua.

Sursa: Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.