Credit BEI pentru repararea drumurilor nationale

Creditul BEI va fi folosit pentru reabilitarea a 1.100 km de drumuri nationale aflate in cea de-a sase etapa a programului national.

Compania de Autostrazi va beneficia de un imprumut de 450 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI), la care se va adauga 537 milioane euro contributia de la bugetul de stat, fonduri care vor fi folosite pentru reabilitarea a 1.110 km de drumuri nationale incepand din aprilie 2008.

Potrivit contractului de finantare dintre Romania, Banca Europeana de Investitii si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), publicat in Monitorul Oficial de vineri, fondurile vor fi folosite pentru reabilitarea a 1.100 km de drumuri nationale aflate in cea de-a sase etapa a programului national. Costul total al aceste etape este de 987 milioane euro din care 450 milioane euro creditul BEI si 537 milioane euro resurse de la bugetul de stat.

Fondurile vor fi folosite pentru reabilitarea a unor sectoare din reteaua de drumuri nationale situate in partea de nord-est, centru, nord-vest si vest a tarii. Astfel, in functie de starea fiecarui drum, se vor face lucrari de consolidare a partii carosabile existente si de reconstruire a infrastructurii rutiere.

In aprilie 2008 vor fi incepute lucrarile pentru 600 km din cei 1.100 km inclusi in cea de-a VI a etapa de reabilitare, urmand ca restul lucrarilor sa fie incepute pana la sfarsitul anului viitor.

Creditul va fi acordat pana la data de 31 iunie 2010 in 24 de transe, valoarea unei transe situandu-se intre 10 milioane si 40 milioane euro. Rambursarea creditului se va face in perioada 15 iunie 2012-15 decembrie 2026.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.