Programul Fermierul ar putea continua si in 2008

Ministerul Agriculturii va decide, in perioada imediat urmatoare, daca va continua programul Fermierul in 2008 si 2009 sau va recurge la subventionarea dobanzii la credite. Viviana Vasile, director general in MADR a participat la un seminar privind finantarea rurala in Romania, in cadrul caruia a afirmat ca o alta schema de ajutor de stat care ar putea fi mentinuta pana in 2013.

Directorul din minister a precizat ca intentiile MADR sunt si de a introduce o noua varianta de sprijin din 2008, care ar putea fi aplicata pana in 2013 pe o forma de ajutor de stat permisa si in UE si care se refera la subventionarea dobanzilor din buget la creditele pentru agricultura.

In bugetul pe 2008, programul Fermierul are alocata o suma de 490 milioane lei, acest program fiind destinat capitalizarii producatorilor agricoli, concentrarii terenurilor, facilitarii accesului la credite, cresterii calitative si cantitative a productiei, imbunatatirii prelucrarii si marketingului produselor, constituirii de forme asociative, precum si infiintarii si consolidarii fermelor familiale cu caracter comercial.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.