Fondurile pentru microintreprinderi, decontate in 3 luni

In cadrul schemei de sprijin pentru microintreprinderi, banii aferenti decontarii cheltuielilor pot ajunge la firma in circa 3 luni de la depunerea cererii de finantare, a declarat reprezentantul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Nu exista un calendar “prestabilit” al decontarilor, fiecare beneficiar avand posibilitatea de a solicita decontarea unor cheltuieli cand doreste, cu conditia sa fie vorba despre o suma minima de 300.000 de lei.

Gabriel Costache, consilier la MDLPL si reprezentantii ADR Bucuresti-Ilfov au furnizat mai multe detalii legate de finantarea microintreprinderilor in cadrul componentei 4.3. – “Sprijinirea dezvoltării microintreprinderilor” din cadrul Programului Operational Regional:

  • birocratia este redusa, se solicita un singur document de la Registrul Comertului, restul actelor solicitate reprezentand documente existente deja in “biroul” intreprinzatorului;

  • proiectele care sunt declarate eligibile pentru finantare dar care, in urma ierarhiei intocmite de evaluatori, nu mai “prind” finantare in cadrul unei licitatii, este bine sa fie imbunanatite si depuse din nou, la licitatia urmatoare;
  • criteriile hotaratoare pentru selectia proiectului tin de incadrarea sa intre prioritatile regiunii respective.

Fondurile de la bugetul de stat obtinute anterior de catre o companie pot limita accesul la aceasta schema de finantare numai daca sprijinul respectiv a fost acordat in regimul ajutorului de stat “de minimis”. Regulile “de minimis” sunt valabile pana in 2010. apoi, este posibil sa fie modificate restrictiile pentru acest tip de ajutoare de stat.

Pentru a demonstra ca poate sa acopere partea sa de cheltuieli, beneficiarul trebuie sa prezinte, la depunerea proiectului, o declaratie pe proprie raspundere in care se mentioneaza faptul ca exista sursele respective de cofinantare. In cazul procedurilor de atribuire directa, singurul document justificativ necesar este contractul semnat cu furnizorul ales.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.