Fraude din finantari Phare in Vrancea

Dan Radovici, fostul viceprimar al municipiului Focsani din 2000-2004, a fost trimis in judecata printr-un rechizitoriu al procurorilor DNA Galati fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de folosire si prezentare de documente si declaratii false in vederea obtinerii pe nedrept de fonduri de la bugetul Comunitatii Europene.

Dosarul fraudarii fondurilor europene face referire la programul “… si NOI stim sa muncim!”. Programul derulat la nivel judetean incepand cu noiembrie 2002, avea in vedere persoanele cu forme usoare de handicap pentru integrarea socioprofesionala. Valoare totala a programului a fost de 61.326 euro, din care 49.060 euro din fonduri europene nerambursabile.

Pentru derularea programului, comisia de selectare a ofertantilor pe proiect a avut de ales intre firmele S.C. Raia Serex S.A., S.C. Danira Solar S.A. si S.C. Solar Construct S.A. Toate aceste firme aveau datorii la bugetul de stat, motiv pentru care nu puteau participa la licitatie. Pe langa aceste datorii, actionar majoritar la toate cele 3 firme era Dan Radovici, detinand 60% din capital.

Firma aleasa a fost S.C. Raia Serex S.A., chiar daca in clauzele contractuale se afirma ca “ofertantul sau candidatul trebuie sa declare, pe de o parte, ca nu exista nici un potential conflict de interese, iar pe de alta parte ca nu exista nici o legatura speciala cu alti ofertanti sau alte parti implicate in proiect”.

Pe langa Dan Radovici a fost cercetata de DNA Galati si presedinta comisiei, Luminita Teodorescu, consilier judetean PSD si sefa ISTPH Vrancea, pentru comiterea infractiunilor de fals intelectual si fals in inscrisuri oficiale.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.