Bani pentru drumurile Sucevei

Pentru a obtine o finantare pe partea de infrastructura rutiera prin Programul Operational Regional (POR), consilierii judeteni au rectificat bugetul.

POR este finantat din bugetul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si se incheie, sub aspect financiar, la 31 decembrie 2010. Intrucat contractele cadru sunt deja semnate, iar ministerul a acordat un avans de 30% din valoarea contractului cadru de finantare sucevean, in bugetul judetean trebuia prinsa o suma de 2 milioane de lei cu titlul de cofinantare, potrivit procedurilor consacrate.

Aceasta din urma este necesara demararii procedurilor de achizitii publice in vederea atribuirii contractelor de servicii pentru elaborarea documentatiilor tehnico-economice ce vizeaza 11 artere de rang judetean.

In modernizare sau consolidarea vor intra portiuni din drumurile judetene Salcea-Veresti-Roscani; Frasin-Ostra; Ilisesti-Ciprian-Porumbescu; Dolhesti-Forasti; Rarau-Chiril; Cimpulung Moldovenesc-Stulpicani; Mitocu Dragomornei; Manastirea Humorului-Poiana Micului, Plesesti-Vulturesti si Mitocu-Dragomirnei.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.