Important: In atentia potentialilor solicitanti de finantare in cadrul Programului Operational Regional

Avand in vedere prevederile legislative cu privire la modalitatea de constituire a Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara, la solicitarea avizului Consiliului tehnico-economic aferent studiului de fezabilitate/documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii, precum si cele referitoare la detinerea cu chirie a imobilului asupra caruia se propun lucrari de interventie, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional 2007 – 2013, a emis “Nota in atentia potentialilor solicitanti de finantare in cadrul Programului Operational Regional”.

In acest sens, in eventualitatea in care aveti in pregatire un proiect pentru Programul Operational Regional, va adresam rugamintea sa respectati urmatoarele prevederi:

1. In cazul Domeniilor Majore de Interventie 2.1, 3.1, 3.3 si 5.2, care au in categoria de solicitanti eligibili Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara, pentru depunerea unei cereri de finantare in cadrul Programului Operational Regional aceste asociatii se vor constitui cu respectarea prevederilor legii nr. 215/2001 a administratiei publice locale, republicata. Se vor aplica prevederile art. 13 alin. (1) si (2) din aceasta lege cu privire la structurile de conducere ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara: “Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara sunt conduse de un consiliu de administrtie compus din reprezentanti ai unitatilor administrativ-teritoriale componente, desemnati de consiliul local sau de consiliul judetean, la propunerea primarului, respectiv a presedintelui consiliului judetean, precum si la propunerea consilierilor locali sau judeteni, dupa caz. Consiliul de administratie este condus de un presedinte ales cu votul majoritatii membrilor sai.”

2. In ceea ce priveste avizul Consiliului tehnico-economic aferent studiului de fezabilitate, documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii, avand in vedere prevederile legale in vigoare, acest aviz va fi prezentat numai daca acesta este eliberat in baza unor reglementari interne ale autoritatilor administratiei publice locale.

3. In cazul Domeniului Major de Interventie 3.4, in situatia in care solicitantul detine cu chirie imobilul asupra caruia se propun lucrari de interventie, se pot propune spre finantre numai activitati prevazute prin articolul 11 al Legii nr. 50/1991 republicata privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.

Pentru informatii suplimentare:

Biroul Regional de Informare, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est

Adresa: Str. Lt. Draghescu, nr. 9, Piatra Neamt

Telefon/fax: 0233 224167

E-mail: [email protected]

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.