Circa 30.000 de agricultori risca sa piarda subventiie UE

Circa 30.000 de fermieri in ale caror cereri pentru subventii au fost depistate erori risca sa fie sanctionati cu reducerea sau anularea platii aferente lui 2007, daca nu se prezinta la centrele Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru clarificari.

“APIA va solicita, in cursul saptamanii urmatoare, clarificari din partea fermierilor, noile rezultate urmand a fi introduse in baza de date IACS. In cazul in care fermierii nu se vor prezenta la centrele judetene/locale APIA pentru clarificari, institutia noastra va fi nevoita sa ia decizia de plata in baza datelor eronate. Aceasta situatie duce la sanctiuni aplicate fermierilor sau chiar la excluderea acestora de la plata”, se arata intr-un comunicat al APIA.

“Pentru aceasta forma de control au fost selectati aproximativ 56.800 de fermieri, dintr-un total de 1,24 milioane de cereri. Suprafata de teren supusa controalelor prin teledetectie insumeaza aproximativ 1 milion de hectare. Conform raportarilor realizate de contractorii externi, in aproximativ 30.000 de cereri au fost depistate erori”, se precizeaza in comunicat.

APIA atrage atentia ca autorizarea si efectuarea platilor se pot realiza numai dupa clarificarea si corectarea erorilor.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.