Camerele Agricole vor fi conduse de fermieri

Proiectul privind infiintarea Camerelor Agricole va fi trimis spre aprobare Guvernului in cateva saptamani, iar aceste unitati vor exista in fiecare judet si vor fi conduse de catre producatori agricoli, a declarat ieri ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos.

Ministrul Agriculturii a precizat ca Romania nu va utiliza modelul francez privind functionarea Camerelor Agricole, ci va tine cont de specificul agriculturii din tara noastra. Acesta nu a oferit detalii privind organizarea viitoarelor Camere Agricole, dar a subliniat ca acestea vor fi conduse de producatorii agricoli.

La inceputul lunii septembrie 2007, MADR a anuntat ca va elabora un proiect pentru infiintarea Camerelor Agricole, misiunea acestor structuri fiind informarea fermierilor care doresc sa acceseze fonduri europene.

Totodata, ministrul Agricultrii a cerut APIA sa finalizeze acordarea platilor pe hectar din fonduri UE pana la sfarsitul lunii mai, iar depasirea acestui termen, fara o motivatie obiectiva, sa fie sanctionata prin masuri administrative.

Sursa: Curierul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.