Consiliul Judetean Vaslui a obtinut un credit de 20 de milioane de euro

Consiliul Judetean Vaslui a incheiat un contract cu Dexia Kommunalkredit Bank pentru un imprumut de 20 de milioane de euro, bani ce vor fi folositi pentru refacerea a 15 segmente de drumuri judetene, reabilitarea sistemului de alimentare cu apa, canalizare si a statiilor de epurare din Vaslui, Barlad, Husi si Negresti.

Totodata, o parte din suma va fi destinata reabilitarii unui bloc de locuinte sociale din Barlad.
Potrivit reprezentantilor CJ, imprumutul respectiv reprezinta un pas important pentru demararea unor investitii vitale in judet. “Este cel mai mare credit facut vreodata in judetul Vaslui si aveam nevoie ca de aer de acesti bani. Pe langa faptul ca se vor efectua investitii majore, se vor crea foarte multe locuri de munca, lucru deloc de neglijat. Alta solutie pentru rezolvarea problemelor judetului nu aveam. CJ are o capacitate de imprumut de 30 %, iar noi am imprumutat 23%, deci ne vom descurca fara probleme”, a declarat vicepresedintele CJ, Vasile Mihalachi.

La randul sau, vicepresedintele Departamentului de finantari al Dexia Kommunalkredit Bank, Wolfgang Viehauser, s-a aratat incantat de colaborarea cu CJ Vaslui pentru acest credit.
“Multumim pentru oportunitatea de a intermedia acest credit. Suntem bucurosi de succesul pe care l-am avut in Romania. Am facut o analiza a situatiei CJ Vaslui, a proiectelor si a strategiei de aici. Avem incredere ca echipa de conducere are capacitatea de implementare a proiectelor finantate cu acesti bani”, a declarat Wolfgang Viehauser.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.