Donatii islandeze pentru cercetarea romaneasca

Solicitantii din Romania pot depune cereri de finantare pentru a obtine fonduri prin intermediul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) pana pe 13 iunie. Fondurile nerambursabile, in valoare de 40,5 milioane de euro, provin din donatiile facute de Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

Banii vor fi utilizati pentru completarea celor primite din instrumentele structurale, acoperind astfel necesitati punctuale din sectoarele protectia mediului, dezvoltarea resurselor umane si consolidarea capacitatii administrative, sanatatea si protectia copilului, precum si conservarea patrimoniului cultural european.

Posibilii beneficiari sunt autoritatile nationale, regionale si locale, organizatiile neguvernamentale, agentii economici care opereaza in interes public, institutii de cultura, invatamant si cercetare sau de mediu. Punctul National de Contact pentru acest program este stabilit la nivelul Ministerului de Finante (MEF), in cadrul Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS).

Obiectivul principal al Mecanismului Financiar SEE este de a sprijini dezvoltarea economica si sociala a Romaniei, ca stat membru al Spatiului Economic European, in conformitate cu prioritatile nationale si cu acordurile incheiate cu UE.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.