IMM-urile sunt sfatuite sa-si aleaga cu grija consultantii pe proiecte

Intreprinzatorii mici si mijlocii din Galati au fost sfatuiti de catre un reprezentant al Ministerului pentru IMM-uri, sa isi aleaga cu mare atentie firma de consultanta pentru implementarea proiectelor cu finantare europeana.

Marius Roman, secretar general adjunct in cadrul sustine ca s-au primit deja reclamatii referitoare la neseriozitatea unor asemenea firme.

“Eu as vrea sa va atrag atentia asupra unui lucru care este extrem de important. In procesul acesta de derulare a fondurilor europene, nu vreau sa contest capacitatea noastra de a face proiecte. In schimb, avand in vedere ca birocratia comunitatii europene, trebuie acordata o mare importanta atat partii de intocmire a documentatiei, cat si partii de implementare a proiectelor in urma finantarii.
Ca sfat personal, v-as ruga sa acordati atentie firmelor de consultanta care se ocupa de aceste lucruri, care sa va asigure atat elaborarea documentatiei, cat si implementarea documentatiei in urma finantarii”, a declarat Marius Roman.

Conform reclamatiilor primite la minister, firmele le-au intocmit beneficiarilor documentatiile aferente proiectelor castigate, dar nu le-au asigurat si implementarea acestor proiecte, a spus Roman. “Foarte multa lume vine: “Noi va garantam ca va obtinem bani europeni, noi va garantam asa, noi va garantam asa”.

Am avut situatii neplacute cand am avut reclamatii, in special pe programe de preaderare, ca au venit, s-au oferit tot felul de firme, au luat bani, au facut documentatii si intreprinzatorii au ramas cu documentatiile in mana”, a mai spus Roman.

Secretarul general adjunct le-a recomandat intreprinzatorilor mici si mijlocii ca, inainte de a incepe o colaborare cu firmele de consultanta, sa cerceteze activitatea anterioara a acestora.
“Trebuie studiat foarte atent background-ul fiecarei firme pentru ca trebuie vazut ce cote de succes au in finantari pe alte programe pe post-aderare pe care Romania le-a derulat. Aceasta ne da o imagine asupra capacitatii lor de a derula programe si de a face proiecte”, a afirmat Marius Roman.

Sursa: News In

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.