Iasi: Ultima zi pentru depunerea proiectelor pe agricultura

Astazi este ultima zi in care se mai pot depune proiecte pentru Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR).

Proiectele se mai pot depune pana la ora 16.00, la sediul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Iasi.

Solicitantii eligibili pot fi microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri), cooperative agricole de procesare a produselor agricole, societati cooperative de valorificare, asociatii familiale si grupuri de producatori care au ca scop comercializarea produselor agricole. Fondurile disponibile pentru acest domeniu de interventie sunt de peste 57 milioane Euro.

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de 2 milioane Euro. Obiectivul general al acestei masuri este cresterea competitivitatii sectorului agricol printr-o utilizare mai buna a resurselor umane si a factorilor de productie.

In cea de-a doua sesiune de depunere a proiectelor cu finantare prin FEADR au fost depuse pana in prezent in jur de 12 proiecte, in valoare totala de 16 milioane Euro. Pentru masura 121- modernizarea exploatatiilor agricole, au fost depuse opt proiecte, in valoare de peste 4,6 milioane Euro, iar pentru renovarea si dezvoltarea satelor au fost depuse doua proiecte in valoare de 4,8 milioane Euro. Pe masura 123 – cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere au fost depuse doua proiecte, in valoare totala de peste 6,3 milioane Euro.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.