Iasul, Bacaul si Timisoara primesc milioane de euro pentru reducerea poluarii

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu (AM POS Mediu) a finalizat selectia proiectelor ce pot fi finantate, intr-o prima etapa, din fonduri europene.

Alocarea financiara prevazuta pentru axa prioritara 3 din Programul Operational de Mediu este de aproximativ 460 milioane euro, suma reprezentand atat contributia comunitara, cat si co-finantarea nationala. Aceasta axa vizeaza reducerea poluarii si diminuarea efectelor schimbarilor climatice prin restructurarea si reabilitarea sistemelor de incalzire urbana in localitatile cele mai afectate de poluare.

In cadrul acestui proces de selectie au fost analizate propunerile de proiecte transmise de 25 de autoritati locale, considerate eligibile conform POS Mediu, precum si aspecte referitoare la capacitatea tehnica si financiara a potentialilor beneficiari. Criteriile referitoare la relevanta (contributia proiectului la indeplinirea obiectivelor POS Mediu si ale Tratatului de Aderare) si maturitate au reprezentat un element important in evaluarea proiectelor.

In urma finalizarii procesului de selectie, au fost selectate urmatoarele municipii: Iasi, Bacau si Timisoara. Pentru aceste trei localitati se vor pregati aplicatii de finantare in vederea finantarii din Fondul de Coeziune, incepand cu anul 2009. Alte cinci proiecte din acest domeniu vor fi pregatite cu sprijinul unei alte asistente tehnice PHARE CES 2006, ce va fi lansata la sfarsitul anului 2008.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.