S-a lansat cererea de proiecte pentru cresterea calitatii serviciilor turistice

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor lanseaza cererea deschisa de proiecte pentru Axa 5 a Regio-Programul Operational Regional – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, domeniul de interventie 5.2. Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice.

In cadrul acestui domeniu de interventie vor putea fi depuse proiecte care urmaresc: amenajarea obiectivelor turistice naturale cu potential turistic; valorificarea potentialului turistic montan prin construirea infrastructurii necesare; dezvoltarea turismului balnear; reabilitarea, modernizarea si extinderea structurilor de cazare precum si a utilitatilor aferente; crearea, reabilitarea si extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilitatilor aferente.

Pentru acest domeniu de interventie pot depune proiecte autoritatile publice locale (singure, in parteneriat cu alte autoritati publice locale, in parteneriat cu ONG), asociatii de dezvoltare intercomunitara si IMM.

Alocarea financiara orientativa pentru acest domeniu, in perioada 2007-2013, este de 330.019 milioane euro, din care 231.013 milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, restul fiind reprezentat de cofinantarea nationala.

Ghidul Solicitantului

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.