CE a cerut PE sa retraga fonduri europene destinate Romaniei si Bulgariei

CE, PE, fonduri europene

Potrivit lui Kalfin, fondurile vizate in cazul Bulgariei erau alocate in cadrul Facilitatii Schengen si a programului preaderare ISPA.

“In total, 27,5 milioane de euro din banii destinati pregatirii aderarii la Schengen le vor fi luati Bulgariei si Romaniei”, a anuntat europarlamentarul.

El a adaugat ca patru milioane de euro din fondurile alocate pentru Bulgaria in baza ISPA probabil ca nu vor fi platite.

Comisia Europeana ar fi explicat ca, din cauza problemelor la licitatiile publice, implementarea multor proiecte a inregistrat intarzieri.

Reprezentanta CE in Bulgaria a anuntat pentru cotidianul Klasa ca aceasta este o realocare obisnuita a resurselor, facuta la sfarsitul fiecarui an. Oficialii au adaugat ca, atunci cand o tara contracteaza mai putin decat fondurile care ii sunt alocate, economiseste banii contribuabililor UE. Ei au precizat ca bugetul UE va fi discutat de Parlamentul Europeana pana joi.

Potrivit CE, autoritatile nationale si locale nu dispun de suficiente fonduri pentru cofinantarea proiectelor si de aceea absorbtia fondurilor UE a fost amanata.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.