Piatra Neamt: UE plateste pentru reabilitarea siturilor industriale

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est anunta lansarea cererilor deschise de proiecte pentru domeniul de interventie 4.1. – Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si pentru domeniul 4.2 – Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati din cadrul axei 4 a POR.

In cadrul domeniului 4.1. sunt eligibile proiectele care vizeaza crearea, extinderea si modernizarea structurilor de sprijinire a afacerilor. Pot solicita finantare nerambursabila, autoritatile publice locale, camerele de comert, asociatiile care reprezinta mediul de afaceri si societatile comerciale sau cooperativele care se incadreaza in categoria intreprinderilor mici si mijlocii.

Alocarea financiara indicativa pentru perioada 2007-2013, pentru acest domeniu de interventie, este de 274,4 milioane euro. Pentru Regiunea Nord-Est, alocarea financiara orientativa este de 44,78 milioane de euro.

Domeniul 4.2, privind reabilitarea siturilor industriale abandonate are ca scop atragerea investitiilor, revigorarea si dezvoltarea economiilor locale si regionale. Autoritatile locale vor fi sprijinite sa reabiliteze siturile industriale pentru a le reda activitatilor economice si sociale. Refacerea acestor areale industriale favorizeaza nu numai protectia mediului, dar reprezinta in acelasi timp un avantaj pentru eficientizarea noilor investitii, deoarece dispun de o infrastructura care trebuie imbunatatita si nu total reinnoita.

Solicitantii eligibili pentru acest domeniu de interventie sunt autoritatile publice locale. Alocarea financiara orientativa pentru perioada 2007-2013, pentru acest domeniu de interventie este de 235,4 milioane euro. Regiunii Nord Est i-a fost alocata suma de 38,42 milioane Euro.

Cererile de finantare pentru Regiunea Nord-Est pentru cele doua domenii de interventie pot fi depuse la ADR Nord-Est in mod continuu, pana la contractarea integrala a fondurilor alocate.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.