Platforma Europeana pentru Dezvoltarea Tineretului lanseaza doua proiecte regionale in retea

Asociatia Platforma Europeana pentru Dezvoltarea Tineretului (EPYD), in cooperare cu organizatii neguvernamentale din regiunile Sud-Estul Europei – Caucaz si Uniunea Europeana, a lansat doua proiecte regionale in retea avand drept teme Dialogul Intercultural, Cetatenia Activa si Democratia.

Cele doua proiecte regionale in retea sunt rezultatul fructuos al seminarului “Regional Youth Observatories” organizat de EPYD in perioada 21 – 27 aprilie 2008, in Targu Jiu, judetul Gorj.

“Regional Youth Observatories” a reunit participanti din 17 organizatii, din Ucraina, Moldova, Armenia, Georgia, Albania, Germania, Letonia, Suedia, Anglia, Spania si Romania. Aceasta intalnire de lucru a urmarit intarirea si consolidarea cooperarii de tineret trans-europene regionale pe termen lung in contextul Programului Tineret in Actiune – Actiunea 3.1.

De-a lungul a 7 zile, participantii au dezvoltat doua propuneri de proiecte in retea care au ca si scop principal punerea bazelor unei structuri informale in fiecare din cele doua regiuni care sa monitorizeze implementarea proiectelor de tineret in fiecare regiune, sa colecteze si sa disemineze cunostinte si informatii utile, resurse si exemple de buna practica.

Ambele proiecte in retea au ca si obiective principale:

-incurajarea participarii active a tinerilor in proiecte care sa implice comunitatea locala si sa ajute la dezvoltarea ei;

-implementarea de activitati care sa contribuie la dezvoltarea sustenibila a celor doua regiuni.

Regional Youth Observatories” a fost finantat de Agentia Nationala Pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANNCDEFP) care gestioneaza in Romania programul Tineret in Actiune, finantat de Comisia Europeana.

EPYD este un organism negurvenamental compus din 14 organizatii din tarile membre ale Uniunii Europene si tari partenere din zona Sud-Estul Europei si Caucaz. Misiunea EPYD este aceea de a creste calitatea proiectelor realizate de tineri si sprijinirea dezvoltarii sustenibile a societatii civile. EPYD pledeaza pentru recunoasterea muncii de tineret si sustinerea participarii active a organizatiilor neguvernamentale.

Pentru mai multe detalii:

EPYD Press and Communication Cabinet

Talia Delgado

Mihaela Frunzeti

[email protected]

www.epyd.eu

Sursa: ComunicateMedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.