Sibiu 2007- 430 miliarde lei pentru programele culturale

Suma de 430 de miliarde de lei, reprezinta bugetul total al manifestarilor culturale incluse in Programul “Sibiu – Capitala Europeana 2007”.

MCC va semna, la Sibiu, un protocol prin care se angajeaza sa finanteze cu circa 17,5 milioane de lei organizarea programelor culturale care se vor desfasura in cadrul Programului “Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007”.

Ministerul a selectat 170 de proiecte culturale propuse de operatorii culturali si organizatiile non-guvernamentale pentru a se desfasura in cadrul programului “Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007”

Alte cinci proiecte culturale sunt prevazute a se realiza in parteneriat cu Luxemburg, capitala culturala asociata Sibiului in 2007. Pentru ca nici un proiect nu se poate concretiza decat printr-o finantare adecvata, 20% din costurile acestora, mai exact 7,3 milioane lei, vor fi suportate de cei care le-au propus. La aceste sume se adauga banii pe care MCC trebuie sa ii aloce pentru promovarea programului, respectiv circa un milion de euro. Tot in acest scop, al promovarii programului la nivel national si international, Uniunea Europeana ar putea asigura 1,5 milioane de euro, conform acordului intre Consiliul si Parlamentul European asupra cadrului bugetar UE in perioada 2007-2013.

Sursa: Curierul National online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.